Dostava


Opskrba i dostava naših proizvoda u redovnim uvjetima odvijaju se brzo i glatko, ali zbog velikog broja narudžbi dolazi do kašnjenja u dostavi, a rok isporuke za proizvode na zalihi produljuje se na 6 do 10 radnih dana. U slučaju više sile ili kašnjenja dobavljača, tvrtka Maneks plus d.o.o. zadržava pravo da rok isporuke bude nešto duži od uobičajenog. Molimo vas za razumijevanje i strpljenje, trudimo se najbolje što možemo kako bismo vam narudžbe dostavili u što kraćem roku.

Proizvodi koji su na zalihi bit će dostavljeni u roku od 5 do 30 radnih dana, računajući od dana konačne potvrde vaše narudžbe. Za proizvode koji nisu na zalihi, rok dostave dodatno se produljuje. Proizvodi će biti dostavljeni putem dostavne službe GLS.

Ako je odabrani proizvod na zalihi u našem skladištu, trgovac će ga odgovarajuće zapakirati i poslati primatelju, koji može očekivati dostavu u roku od 3-5 radna dana. Ako odabranog proizvoda slučajno nema na zalihi, kupac će biti obaviješten putem e-pošte nakon što podnese narudžbu.

Rok isporuke za proizvode koji nisu na zalihi iznosi od 5 do 30 radnih dana.

Kupac će račun primiti u elektroničkom obliku na elektroničku adresu navedenu prilikom podnošenja narudžbe.

Dostava vrijedi za područje Hrvatske.

Troškovi slanja i manipulacije jasno su vidljivi u košarici prije završetka narudžbe.

UPOTREBA KONTAKTNIH PODATAKA

Ako nećemo moći dostaviti naručene proizvode u predviđenom roku, obavijestit ćemo vas koristeći kontaktne podatke koje ste nam povjerili prilikom narudžbe.

KADA UGOVOR NIJE POTREBNO ISPUNITI

Prodavatelj iznimno može odustati od ugovora bez odgovornosti za naknadu štete u slučaju nemogućnosti izvršenja, to jest, više sile, što znači da su se okolnosti pojavile nakon zaključenja ugovora, a koje prodavatelj nije mogao spriječiti, ukloniti ili izbjeći (bolest, prirodna katastrofa, rat, itd.). U slučaju više sile, prodavatelj nije odgovoran ni za kakvu štetu niti za kašnjenje

 u izvršenju.

Pravna norma više sile (vis maior) spomenuta je u općim pravilima odgovornosti za naknadu štete. Prodavatelj se tako može osloboditi objektivne odgovornosti ako su ispunjeni uvjeti ili elementi prema prvom stavku članka 153. Zakona o obveznim odnosima. Viša sila znači “vanjski uzrok, neovisan o volji i utjecaju stranke, koji je neočekivan i nagao i kojem se uz opću pažnju nije moglo izbjeći i odvratiti”.