Reklamacije i zamjene


1. Reklamacija Dostave

Ako Kupac primi proizvod koji je oštećen tijekom prijevoza ili ne odgovara izvršenoj narudžbi, potrebno je prijaviti grešku unutar 48 sati od dostave.

Kupac bi trebao poslati fotografiju paketa (na kojoj je vidljiva i etiketa) i primljenog proizvoda, na kojoj je jasno vidljivo mjesto oštećenja ili sadržaj, putem e-maila na [email protected]

Zahtjev ćemo obraditi kao prioritet u najkraćem mogućem roku i dogovoriti besplatnu zamjenu proizvoda. Kasni zahtjevi će se obraditi kao reklamacija proizvoda.

2. Reklamacija Proizvoda

Kupac može reklamirati bilo koji naručeni proizvod u našoj internetskoj trgovini unutar 14 dana od primitka, ne morajući navesti razlog svoje odluke. Kupac može odabrati zamjenu proizvoda ili povrat naručenog proizvoda.

Unutar 14 dana od primitka proizvoda, kupac bi trebao pisati na e-mail adresu [email protected] i odgovorit ćemo što je prije moguće s uputama za reklamaciju. Kupcu ćemo poslati online obrazac za povrat novca ili zamjenu proizvoda. Kupac mora ispuniti online obrazac kako bi uspješno izvršio reklamaciju.

2.1. Postupak Reklamacije

Kupac šalje e-mail na [email protected] sa zahtjevom za reklamaciju.

Odgovaramo što je prije moguće s uputama za reklamaciju. Šaljemo kupcu poveznicu na online obrazac za zamjenu proizvoda ili povrat novca.

Kupac mora ispuniti poslani online obrazac kako bi uspješno izvršio reklamaciju. Nakon što ga ispuni i pošalje online, na svoj e-mail prima ispunjeni obrazac u pdf formatu.

U slučaju vraćanja proizvoda natrag na našu adresu, potrebno je uz paket priložiti pdf ispunjenog obrasca za identifikaciju. Ako kupac nema mogućnost ispisivanja obrasca, treba zapisati samo broj svoje narudžbe s obrasca i priložiti ga paketu.

U slučaju da proizvod stigne oštećen ili neispravan, a kupac to može dokazati fotografijom ili video snimkom, u online obrascu na pitanje “Je li proizvod oštećen?” odaberite DA i priložite fotografiju ili video. U tom slučaju proizvod ne mora biti vraćen na našu adresu. Zamjena ili povrat novca bit će izvršen na temelju pruženih dokaza.

U slučaju vraćanja proizvoda, kupac ima 14 dana od podnošenja obrasca da nam pošalje paket na adresu našeg skladišta: Maneks plus d.o.o., R-Stupničke Šipkovine 22, 10255, Donji Stupnik.

Trošak dostave pada na teret pošiljatelja. Ne prihvaćamo pošiljke s plaćanjem pouzećem. Kupoprodajna cijena bit će vraćena putem prijenosa na bankovni račun ili na isti način plaćanja koji je korišten prilikom narudžbe.

Najkasnije 14 dana nakon primitka reklamacije s priloženim dokazima ili primitka vraćenog paketa u naše skladište, riješit ćemo reklamaciju.

KADA POTROŠAČ NE MOŽE ODUSTATI OD UGOVORA

Sve kupljene proizvode kod nas možete vratiti. Izuzetak su proizvodi koji:

Ne mogu se vratiti iz higijenskih razloga (npr., otvoreni kozmetički i drugi proizvodi koji dolaze u izravan kontakt s kožom)

U slučaju da odaberete poklon ili ekološku ambalažu za proizvode, nije više moguće odustati od ugovora o usluzi poklon ili ekološke ambalaže od trenutka kada su proizvodi zapakirani i usluga je pružena. Želimo vas obavijestiti da pakiramo proizvode odmah nakon izvršenja narudžbe.

Također nije moguće odustati od ugovora u slučaju poklon pakiranja proizvoda, od trenutka kada su proizvodi već zapakirani za vas. Želimo vas obavijestiti da prema zakonu imate pravo na manju vrijednost proizvoda također zbog promijenjenih karakteristika i performansi. U takvom slučaju vraćamo samo proporcionalni iznos.

U SLUČAJU ODUSTAJANJA

Ako potrošač odustane od ugovora, pružatelj će mu nadoknaditi bez nepotrebnog odgađanja i u svakom slučaju unutar 14 dana od dana primanja obavijesti o odustajanju od ovog ugovora, za sve primljene uplate, osim troška dostave.

Primljene uplate se vraćaju potrošaču istim sredstvima plaćanja koje je potrošač koristio prilikom narudžbe. U slučaju plaćanja pouzećem, potrošač u obrascu za odustajanje od ugovora navodi svoj bankovni račun, na koji će se izvršiti povrat.

Prodavatelj ima pravo zadržati povrat do primitka vraćene robe ili do pružanja dokaza da je potrošač poslao robu natrag prodavatelju.

Potrošač je odgovoran za smanjenje vrijednosti robe ako je smanjenje vrijednosti rezultat ponašanja koje nije potrebno za utvrđivanje prirode, karakteristika i funkcioniranja robe, zbog čega se preporučuje da su proizvodi nekorišteni, neoštećeni, u nepromijenjenoj količini i u originalnoj ambalaži (ovo posljednje posebno kako bi se zaštitila roba od oštećenja u procesu vraćanja robe). Kako bismo željeli da proces odustajanja od ugovora prođe bez komplikacija da bi se izbjeglo smanjenje povrata, pripremili smo kratki popis stvari na koje treba paziti prilikom kupovine na daljinu:

pažljivo otvorite pakiranje i čuvajte ga u nepromijenjenom stanju dok niste potpuno uvjereni da je proizvod prikladan; prilikom vraćanja proizvoda, vratite ga u originalnoj neoštećenoj ambalaži kako biste izbjegli smanjenje povrata;

pažljivo rukujte proizvodima koje ste primili jer mogu biti oštećenja i ogrebotine, pogotovo na proizvodima s crno obojenim površinama pažljivo uklonite zaštitnu foliju, jer nehajno uklanjanje zaštitnih folija i materijala može prouzročiti oštećenje proizvoda (npr., tamno obojane površine),

ne otvarajte proizvode koji imaju sigurnosnu pečat,

na proizvodima ne smije biti vidljivih tragova uporabe (prašina, dlake, ogrebotine, mrlje, prljavština,…),

na proizvodima ne smije biti vidljivih tragova montaže.

Smanjenje vrijednosti robe koja je korištena (izvan granica testiranja za određivanje prirode, karakteristika i funkcioniranja robe) je određeni % redovne maloprodajne cijene robe na dan kupnje ove robe: u slučaju da su roba ili sastavni dijelovi prodajnog seta oštećeni, promijenjene količine ili kvalitete, neoriginalne ili oštećene ambalaže zbog razloga na strani korisnika, prodavatelj ima pravo zahtijevati nadoknadu za svu štetu na robi, u skladu s osnovnim načelima građanske odgovornosti. Korisnikova odgovornost za plaćanje smanjenja vrijednosti robe može iznositi do iznosa pune redovne maloprodajne cijene robe na dan kupnje ove robe, ovisno o stupnju smanjenja vrijednosti, koju ovlašteni dobavljači i serviseri robe određuju pojedinačno za svaki pojedinačni slučaj.

Pritužbe na elektroničke uređaje

Kupac može reklamirati 12-mjesečno jamstvo za tehničke artikle i elektroničke uređaje iz naše ponude. Jamstvo počinje od datuma primitka robe. Kupac može reklamirati jamstvo u skladu s člankom 19. Zakona o zaštiti potrošača na temelju računa, koji služi kao jamstveni list.

Jamstvo ne vrijedi u slučaju:

fizičkog oštećenja;

trošenja zbog upotrebe;

kvarova koji nastaju zbog pogrešne, neprikladne i nemarne upotrebe artikla.

Proizvodi za koje kupac reklamira jamstvo moraju biti pregledani, pa je potrebno uz zahtjev za jamstvo priložiti fotografije ili videozapise koji prikazuju kvar. Ako je potrebno, tražimo od kupca da nam vrati proizvod na pregled.

U slučaju da se zahtjev za jamstvo odobri, osigurat ćemo novi proizvod, a kupac također ima pravo zatražiti popravak reklamiranog proizvoda, uz napomenu da je vrijeme popravka duže od vremena dostave novog proizvoda.

Ako popravak traje više od 45 dana, zamijenit ćemo proizvod novim, ako to nije moguće, u potpunosti ćemo vratiti kupovnu cijenu za proizvod.

Artikl se mora vratiti u originalnom i neoštećenom pakiranju sa svim pripadajućim opremom. Inače, zahtjev će biti odbijen ili samo djelomično riješen.

POSTUPAK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA PROIZVOD POD JAMSTVOM JE ISTI KAO ZA PROIZVODE KOJI NISU POD JAMSTVOM.

POZITIVNO ĆE SE RIJEŠITI SAMO ZAHTJEVI KOJI ISPUNJAVAJU SVE NAVEDENE UVJETE.

UPOZORENJE: Maneks Plus d.o.o. prihvaća povrat samo onih pošiljaka koje sadrže proizvode kupljene putem web stranice. Sve pošiljke koje bi pojedinac poslao i ne bi sadržavale proizvode kupljene od nas, vratit ćemo pošiljatelju na njegov trošak.